Kissa bort och bli av förkylningen på 24 timmar

Bli av med förkylning på 24 timmar


Bli av med förkylning på 24 timmar

Ibland är livet fullt av överraskningar, och en av de mindre trevliga är en oförberedd förkylning. Det är frustrerande när det inte finns tid att vara sjuk, och man letar febrilt efter snabba sätt att bli frisk. Medan det inte finns några mirakelkurer, finns det åtgärder som kan hjälpa dig att återhämta dig snabbare. Här är några tips för hur du kan korta ner din förkylning till bara 24 timmar!
 • Steg 1: Sätt igång direkt
  Om du känner att en förkylning är på gång, vänta inte! Börja med att öka ditt vätskeintag och få tillräckligt med vila.
 • Steg 2: Hydrera
  Drick mycket vatten, te eller andra vätskor. Det hjälper inte bara att hålla halsen fuktig, utan det hjälper också kroppen att bekämpa infektionen.
 • Steg 3: Vitaminkick
  Ta ett tillskott av vitamin C eller ät mat rik på detta vitamin, som apelsiner och kiwi. Det finns studier som visar att vitamin C kan förkorta varaktigheten av en förkylning.
 • Steg 4: Ånga upp
  Ta en varm dusch eller andas in ånga från en skål med hett vatten. Detta kan hjälpa till att öppna upp näsgångarna och lindra obehag.
 • Steg 5: Vila
  Försök att få så mycket sömn som möjligt. När du sover arbetar din kropp på att bekämpa infektionen.
 • Steg 6: Ät rätt
  Ät mat som är rik på antioxidanter och näringsämnen, såsom grönsaker och frukt. Undvik alkohol och sockerrika drycker som kan försvaga immunförsvaret.
 • Steg 7: Använd lindrande produkter
  Använd nässpray, halstabletter eller hostmedicin för att lindra symptomen. Konsultera en läkare innan du tar några mediciner för att vara säker på att de är lämpliga för dig.
 • Steg 8: Håll dig varm
  Klä dig varmt och undvik drag. Detta hjälper kroppen att fokusera på att bekämpa förkylningen istället för att reglera temperaturen.
 • Avslutning:
  Kom ihåg att det inte finns någon garanti för att du blir helt frisk på 24 timmar, men genom att följa dessa steg kan du ge kroppen de bästa förutsättningarna för en snabb återhämtning. Och glöm inte, om symptomen kvarstår eller om du får hög feber, konsultera en läkare. Ta hand om dig själv och bli snabbt frisk!

Observera: Informationen i detta blogginlägg är inte avsedd som medicinsk rådgivning. Rådfråga alltid en läkare eller annan kvalificerad vårdgivare med eventuella frågor du kan ha angående din hälsa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Det Äventyrliga Sökandet Efter Påslakan och Sängkläder

Ett Dygn Med en Ständig Väktare: Min Upplevelse med 24-timmars Blodtrycksmätning