Kolmårdens nya berg-och dalbanan Wildfire ställs in på premiärdagen

803 0
wildfire

Kålmården skulle idag lördag den 18:e juni 2016 haft premiär med sin nya åkattraktion Wildfire men premiären ställs in i sista stund och förlängs på grund av ett fabrikationsfel.

Enligt  Aftonbladet säger Christer Fogelmarck, VD på Parks and Resorts-koncernen att tillverkarna har hittat ett fabrikationsfel på en del av tåget och måste därför åtgärda detta innan man kan sätta igång tågen i rörelse.

Det är inget fel på tågen enligt Christer som kan garantera detta efter en hel veckas provkröningar och besiktningar men cylindrarna som dom har fått av sina tillverkare kan innehålla ett fabrikationsfel och därför måste man nu beställa nya cylindrar från en ny tillverkare och byta ut dessa på alla hjul på tågen.

Exakt hur lång tid det tar att byta ut alla cylindrar är inte helt säkert och först måste dom nya cylindrarna fraktas från USA innan man kan byta ut dom men enligt Christer ska det inte ta mer än 3 – 5 dagar innan allting är klart.

Den nya åkattraktionen Wildfire kommer att vara den snabbaste och näst högsta berg-och dalbanan i trä i hela Europa. Åkturen är 1300 meter lång men tar endast 120 sekunder.

What's your rating?
8 Users rating based on 1 votes