Död val påträffades utanför Ystads kust av Björn Ulups

929 0
val

På osdags morgonen upptäckte fiskaren Björn Ulups en död val utanför Ystads kusten och bärgade den till småbåtshamnen där en stor publik väntade på att få se en riktig val. Björn som hittade valen säger ystadsallehanda att han först trodde att det var en segelbåt som hade slått runt men efter att han kört närmre och sett att det var en val blev han förvånad eftersom han aldrig varit med om något liknande och säger att han inte lär vara det heller.

Björn kontaktade myndigheten för att berätta om sitt fynd och för att se vad han skulle gör av med det och då kopplades en dykare från Ystad in med namnet Patrik Juhlin vars första tanke var att valen måste bort så att ingen råkar köra på den. Ca 18.30 kom Patrik in med valen till småbåtshamnen och då väntade ett hundratals Ystadsbor för att få se valen.

Man vet ännu inte vad det är för val eller hur den har hamnat där eller avlidit men det pågår analyser just nu eftersom det är ovanligt att hitta val kadaver i Österjön. Man har tidigare skådat en knölval tillsammans med sin kalv och innan dess hade man inte sett en val på mer än 2 år.

Inga kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *