Alla som vill tjäna en extra slant kan göra det hemifrån utan risk

686 0
pengar

För ett par år sedan när blogg rushen kom hade nästan varannan Svensk en egen blogg och internetvärlden i Sverige blomstrade. Få bloggare lyckades dock utnyttja situationen rätt och det slutade med att ett fåtal så kallade affiliates lyckades växa medans resten gav upp jakten på att livnära sig på nätet.

Idag ser vi ganska många kända bloggerskor som livnär sig på bloggen men dom vi inte ser är dom helt okända människorna som inte tjänar pengar med sin blogg för att dom är rikskända utan för att dom har lyckats att skapa en blogg som besöks av en relevant målgrupp.

Jag är en av dom som startade min första blogg på metro för ett x antal år sedan och som lyckades gå vidare även när bloggvärlden började dö ut och vill i den här artikeln uppmärksamma Sverige att det fortfarande inte är för sent att ge sig på affiliate branschen och tjäna pengar på nätet hemifrån.

Jag förstår att du kanske inte är grym på att bygga hemsidor, marknadsföring eller andra relevanta saker men det behöver du inte vara heller för idag är allting betydligt enklare än det var då med undantaget att ranka på bra ord vilket idag är svårare.

Poängen är att om du befinner dig i en situation i livet där du känner att pengarna inte räcker till, att du vill ha ett bättre liv men kanske inte har råd att investera för att bygga upp ett företag så är internet och en hemsida den enklaste lösningen.

Du behöver en domän som tex 24tim.se, en hemsida på den domänen och sen behöver du fylla hemsidan med information om något. Det kan vara i stort sett vad som helst från citat, nichade youtube videos, skor, om din sport, om flugfiske eller i princip vad som helst.

Att köpa en domän med server kostar ca 300 till 500kr om året och köper man domännamnet via tex Binero eller One så kan man utan några som helst förkunskaper med deras så kallade one click installer installera en färdig hemsida med en administrations sektion som vem som helst kan använda.

När det är klart kan man sedan enkelt byta utseende på sin hemsida med tusentals färdiga mallar som man bara behöver klicka på installera och sedan aktivera. Funktioner så som kontakta mig, inloggning och andra saker som gör att man kan bygga i princip vad som helst finns också färdiga och behöver bara installeras samt aktiveras.

Det tar en stund att sätta sig in i detta men efter ett kort tag så inser man tusentals möjligheter och tycker att det är kul att leka med sin egna hemsida. Nu återstår bara att göra hemsidan användbar och för att göra det så behöver vi se till att den har en viktig funktion.

En viktig funktion för en bloggare är texten som finns på sidan. Enklaste sättet att lyckas är att nischa sin blogg och bara hålla sig till det ämnet. Tex så kanske man skapar en blogg som handlar om röda bilar och bloggar varje dag om nya röda bilar.

Så småningom kommer bloggen att växa och ha en hel del intressant att bjuda på till den som är intresserad av röda bilar. Google kommer också se att din blogg har bäst information om röda bilar och skicka sina Googlare till dig när dom googlar saker som tex röda bilar.

Andra som driver sajter om andra bilar kommer att vilja tipsa om din sida eller byta reklam med din sida. Slutligen blir din hemsida/blogg en välbesökt sajt som har en specifik målgrupp. Denna målgruppen kommer företag som säljer röda bilar att vilja nå ut till och därför köpa annonsering utav dig.

När du har kommit så här långt har du lyckats skapa en egen inkomstkälla på nätet. Den enda nackdelen med detta är som du kanske har förstått att du får jobba gratis tills du har lyckats men fördelarna är så många fler. Du kan börja när du vill utan att fråga någon, jobba när du vill och när du lyckas är du din egen chef och har möjlighet att tjäna mer än på ett traditionellt jobb fast med färre arbetstimmar.

Det kanske inte tar en månad eller kanske ens ett år men även om det tar dig 5 år garanterar jag att det är värt all tid du har offrat. Jag älskar mitt jobb och min livssituation och jag hoppas att denna artikel kan inspirera fler ungdomar som har svårt att hitta ett jobb men som verkligen vill lyckas i livet att ge sig på affiliate marketing.

Tips:

  • Pro24.se – Prova att skapa en blogg helt gratis så att du får se hur man jobbar med en blogg. När du senare gör din ”riktiga” blogg kan du dessutom använda denna som länkkraft vilket är något som behövs online om man vill lyckas ranka i Google och andra sökmotorer.
  • Binero – Jag rekommenderar binero när du ska köpa domän namn. Enklast, smidigast och du kan ha hur många domäner du vill på samma server utan extra kostand. Något som är viktigt när du i framtiden vill bygga fler hemsidor.
  • Affiliate-forum.se – Ett forum där människor som jobbar på nätet med affiliation delar med sig utav åsikter, tips och säljer eller byter tjänster med varandra.

Skrivet av Ermin Rajic som driver MediaClever Sverige AB. Vill du också tipsa våra läsare om något intressant, hör då av dig till oss med din artikel så publicerar vi den om vi tycker att den är spännande.

What's your rating?
9.8 Users rating based on 2 votes